takaisin

Huippujohtajan ja avainhenkilöiden tuloskunnon rakentaminen

johtaja

Huippujohtajan tehtävää on rinnastettu huippuvalmentajaan, jonka tavoitteena on saada joukkueensa eli tiiminsä tekemään parasta mahdollista tulosta. Erona on lähinnä se, että urheilussa tulos mitataan pelien, otteluiden ja kilpailujen voittoina. Sen sijaan huippujohtajan aikaansaannokset mitataan usein viivan alle jäävinä euroina.

Johtaja on kahden tulen välissä 

Huippujohtajan asema ei ole helppo. Johtaja on aina kahden tulen välissä. Painetta tulee ylhäältä ja sitä on helpoin siirtää alaspäin. Sen sijaan alhaalta eli työntekijöiltä tulevan paineen voisi peilata takaisin ja kääntää voimavaraksi, joka ruokkii itseään. Miten?

Läsnäolo ja empaattinen vuorovaikutus ovat avainasemassa

On kuunneltava ja kohdattava. On annettava vapautta ja vastuuta. On oltava rohkea. Ennen kaikkea esimerkillisyys palkitaan. Huippujohtajan asema mitataan, miten hän kohtaa itsensä. Miten johtaja suhtautuu omaan suorituskykyynsä, joka rakentuu hyvälle terveydelle ja peruskunnolle.

Johtajan oma terveyskunto

Hyväkuntoinen johtaja ei välttämättä ole vielä huippujohtaja, mutta huippujohtajasta tulee entistä parempi johtaja, kun hän panostaa vahvasti omaan terveyteensä ja hyvinvointiinsa. Kun lasta kasvatetaan, esimerkki tarttuu paremmin kuin tuhat sanaa. Vanha sanonta, ”tee niin kuin minä sanon, älä kuten minä teen”, joutaa historiaan. ”Johda edestä ja näytä esimerkillä”, vahvistaa johtajuutta ja tiimin tuloskuntoa.

Arvot ovat tekoja

Huippujohtajan tuloskunto rakentuu siis arvoista, jotka eivät ole vain sanoja, vaan tekoja arjessa – valintoja, jotka osoittavat johtajan esimerkkiä tiiminsä jäsenille. Johtaja on lopulta yhtä vahva kuin tiiminsä, mutta pidemmän päälle tiimi vahvistuu esimerkillisen johtajan toiminnasta.

Tärkeimpänä arvona en pidä fyysistä kuntoa, enkä terveyteenkään panostusta, vaan henkisiä arvoja, jotka ovat ystävällisyys, aito kohtaaminen, läpinäkyvä toiminta, tasa-arvoinen suhtautuminen, päättäväinen asenne ja erilaisten elämäntilanteiden hyväksyminen. Henkisille arvoille voi rakentaa myös hyvän terveyden ja vahvan fyysisen kunnon, kun tahtoa vain on. Ja tahtoahan huippujohtajalta löytyy.

Lopulta tehdään kovia tuloksia pitkäjänteisesti arvopohjalta, joka kestää peiliin katsomisen.